Child Focus rekent op Loop'd sinds 2021

Child Focus, de stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, rekent sinds september 2021 op het digitale spiegelnetwerk van Loop’d. Bij verdwijningszaken die een hoge urgentie hebben, wordt de automatische koppeling geactiveerd tussen beide systemen. Hoeveel keer is dit nu ingezet geweest? Je ontdekt het in deze blog.

Hoe werken we samen?

Als er tijdens een verdwijning een bepaalde urgentie opduikt, schakelt Child Focus haar partners, eigen kanalen en netwerk in om het opsporingsbericht te verspreiden.

Dankzij een rechtstreekse connectie tussen het platform van Child Focus en Loop’d, kan nu zeer doelgericht (een actieradius van 40 km) en volledig automatisch een opsporingsbericht gelanceerd worden met de nodige gegevens en foto.

De bestaande reclame-loop wordt dan tijdelijk vervangen door het bericht van de opsporing. Met de insteek van een flash-bericht, zal deze melding na een korte tijdspanne opnieuw verdwijnen

Hoe is het partnership tot stand gekomen?

In december 2018 kwamen Child Focus en Loop’d voor het eerst in contact met elkaar, dankzij een campagne voor de Warmste Week. Kort daarna werden de eerste gesprekken gevoerd, tijdens de vooravond van de digitalisatie bij Loop’d, om het netwerk ter beschikking te stellen.

Een intern proces bij Child Focus werd opgestart, ook in lijn met de voorbereiding van de digitalisatie bij bestaande partners én voor de ChildRescue app (die gelanceerd werd in het najaar van 2020).

Corona had voor beide partijen één voordeel
: er kon doorgewerkt worden aan het verhaal.

Waarom kiezen Child Focus en Loop’d voor elkaar?

Child Focus heeft de digitale trein niet gemist en zal haar bestaande netwerk op deze manier kunnen uitbreiden met een nieuwe manier van publiceren. Deze vorm van volautomatische communicatie maakt het ook mogelijk meer digitale partners in te schakelen bij een verdwijning.

Loop’d gelooft sterk in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast een slimme, circulaire logistiek, milieuvriendelijke digitale spiegels en manier om een bijdrage te leveren aan onze maatschappij, zijn alle collega’s die werken voor of verbonden zijn met Loop’d ofwel mama/​papa van kinderen.

Elke manier om een verontrustende verdwijning sneller op te lossen, is een extra steun die geboden kan worden aan de ouders van dat kind.

Sinds 16 september 2021

Sinds 16 september 2021 wordt de samenwerking uitgerold in het digitale netwerk van Loop’d, waar zij in de komende maanden ook verder groeien met nieuwe locaties, die dan ook inzetbaar zijn voor Child Focus.

Child Focus onderneemt verdere stappen in de optimalisatie van de digitale communicatie en rekent ook op de kennis van Loop’d om dit verder uit te bouwen.

Tot op vandaag is het netwerk slechts 1 keer ingezet geweest
, bij een verdwijning. Geluk is dit aantal zeer laag, toch blijft het netwerk van Loop’d beschikbaar om de werking van Child Focus verder te ondersteunen en kijken we ook naar een verdere uitbreiding van het netwerk.

15 maart 2023
Tags: over ons

Nieuwe locaties laten ons netwerk groeien

Je leest het: met nieuwe locaties wordt ons netwerk groter en is er een groter bereik voor onze partner Child Focus om in te zetten als de nood hoog is.

Locatiehouder worden kan op 1-2-3, ontdek er meer over op onze website.
Ontdek meer over locatiehouder worden