Wintersfeer op het Zilvermeer 2022

Dit jaar zal Wintersfeer op het Zilvermeer doorgaan op vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2022. Via het netwerk van Loop’d, zijn ze in de komende actief met een knappe visual en een duidelijke boodschap: koop nu jouw tickets via de website.

Wat is het Zilvermeer?

62 jaar vol herinneringen in Mol!

Zilveren zandpasta

Valt het je op dat het zand aan het Zilvermeer hagelwit schittert? Het is dan ook van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Dat ontdekte een Waalse schipper in de negentiende eeuw…

Per toeval!


Het zilveren zand bleek een goudmijn te zijn. Het was de start van jarenlange zandontginning in de streek voor de productie van glas, keramiek maar ook tandpasta! Door de zandontginningen ontstonden overal waterkraters​.Om nu heerlijk in te plonzen, je picknickdeken naast te leggen of prachtige wandelingen rond te maken. Zilver-meer dan zalig!

Naamgeving


Voor honderdduizenden mensen en dat reeds 62 jaar lang, heeft de naam Zilvermeer’ een haast magische klank.

Een magische klank die staat voor avontuur, voor zwemplezier, voor kamperen en natuurbeleving en niet in het minst voor ontelbare onvergetelijke herinneringen.Hier leerden we zwemmen en varen, vonden we ons eerste lief, hier kwamen we kamperen en hier werden de verhalen van Karl May, de dorpsonderwijzer die droomde van het Wilde Westen, pure werkelijkheid.Tijdens de vakanties en vrij dagen waren wij Winnetou of Old Shatterhand en trokken we onvervaard op zoek naar De schat in het Zilvermeer’, een wervelend boek dat onze verbeelding naar de hoogste toppen stuurde.

Het boek (uit 1890) en zandwinningsmaatschappij Anglo Belgian Silversand Company’ inspireerden zowel de toenmalige gezagsdragers als de volksmond tot een eensluidende naamgeving.Het Provinciaal Domein, dat in 59 tot stand kwam, kon niet anders dan Zilvermeer heten​.Na al die jaren heeft het Zilvermeer zijn gouden glans en zijn magische klank behouden.

Wintersfeer op 16 en 17 december 2022

Dit jaar zal Wintersfeer op het Zilvermeer doorgaan op vrijdag 16 en zaterdag 17 december.

Maar liefst 2 dagen genieten van een sfeervolle avondwandeling!Laat je meeslepen langs feeërieke paden & fonkelende lichtjes langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer.

De wandeling wordt sfeervol verlicht met lampen, kaarsen, klank- en lichtspelen.Laat je verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, verwarmende winterse drankjes en nog veel meer.Dit jaar nemen we je mee in een magische kasteelwereld waar je kan ronddwalen in gangen en tuinen.

Toegang tot Wintersfeer is enkel mogelijk met een ticket vooraf aangekocht online via de webshop.

(OPGELET: verblijf je op de camping, dan dien je geen ticket te reserveren voor Wintersfeer want toegang is dan inbegrepen.)

Info & tickets


De ticketverkoop is nu geopend : koop je ticket hier.

Tarief


8 vroegboektarief€10 standaard tarief<6 jaar: gratis

Start wandeling tussen 17.00 uur en 21.15 uur

Tijdsblokken:

17u00 — 17u30
17u45 — 18u15
18u30 — 19u00
19u15 — 19u45
20u00 — 20u30
20u45 — 21u15

De tijdsloten werden aangepast t.o.v. vorig jaar om de wandelaars maximum over de route te spreiden.

Enkel online tickets


Enkel toegang via hoofdingang Zilvermeerlaan 2.

Ronddwalen in mysterieuze kasteelvertrekken

Wintersfeer baadt dit jaar volledig in kasteelthema. We laten je ronddwalen in sfeervol verlichte kasteelgangen en mysterieuze tuinen. Deze acts zullen onder andere zorgen voor sfeer en gezelligheid:

Veelgestelde vragen


Een antwoord op al jouw vragen vind je hier.

Vuurelf & vuurvrouwtje


Vlammetjes branden en vuurtjes verwarmen het magische huisje van de vuurelf en het vuurvrouwtje. Laat je meeslepen in de wonderlijke wereld van de vuurelfen. Een hartverwarmend familiespektakel vol magie, acrobatie, liefde en vuur! 

Steam Dream


Twee pioniers uit de Victoriaanse tijd zijn met hun anachronistische voertuig in het heden beland, op zoek naar een tijdmachine die ergens aan de hemel verborgen ligt. In de hoop de tijdmachine zichtbaar te kunnen maken, richten ze regelmatig hun 15 meter hoge vlammenwerper tot de hemel.Ottfriedt den drackenhoeder


Heer Ottfriedt rijdt rond met een slapend drakenskelet op een hoge houten kar en houdt regelmatig halt wanneer de draak ontwaakt. Met rokende neusgaten, uitslaande vleugels en vervaarlijk vuurspuwend is de draak plots springlevend en vurig spektakel gegarandeerd. Mr. & Mrs. Welcome


Wordt warm welkom geheten door dit gouden duo met uitermate stijlvol voorkomen. Met hoge hoed, staf en prachtig kostuum brengen zij jullie meteen naar de pracht en praal van het kasteelleven van weleer.

Alle informatie kan je terugvinden op de site van het Zilvermeer.

Waar kan je de campagne ontdekken?

Dit jaar werd er gekozen voor de volgende locaties:

  • Kadijk SK in Pelt
  • HC Taxandria in Oud-Turnhout
  • Trixxo Theater Hasselt

In totaal worden 15 digitale spiegels ingezet tot aan het event, in combinatie met een schitterende visual.

Ben jij klaar om Wintersfeer te ontdekken op het Zilvermeer van Mol? Koop dan vandaag jouw tickets!

16 november 2022
Tags: campagnes

Heb jij een event dat je in de kijker wil zetten, net zoals Wintersfeer?

Bekijk onze locaties via www.loopd.be/locaties en laat ons weten waar jij wil starten. En dan doen wij de rest ;-).
Ik wil adverteren zoals het Zilvermeer!